Leergang Wetgeving & Aansprakelijkheid

Leergang W&A

Wetgeving en AansprakelijkheidDe Leergang Wetgeving en Aansprakelijkheid (W&A) met betrekking tot arbeidsomstandigheden biedt een compleet overzicht van de belangrijkste wetgeving- en aansprakelijkheidsissues en een actueel overzicht van de wijzigingen in de wetgeving. Dit alles aan de hand van praktijkvoorbeelden en jurisprudentie en met veel mogelijkheden tot het inbrengen van eigen casuistiek en discussie.

De diepgang van de leergang is onderscheidend ten opzichte van andere reguliere opleidingen voor arbo-professionals. De leergang omvat 4 lesdagen, waarna u helemaal up-to-date geïnformeerd bent. De leergang heeft betrekking op zowel de wetgeving als de aansprakelijkheid.

Voor wie?

Deze leergang, bedoeld voor (arbo) professionals, gaat door waar de reguliere opleiding stopt. In de praktijk is gebleken dat (arbo) professionals in hun dagelijks werk regelmatig te maken krijgen met problemen waarbij kennis van de wetgeving en de rechtspraak of jurisprudentie heel goed van pas komt. Maar die kennis is niet altijd aanwezig, of up-to-date. De leergang Wetgeving en Aansprakelijkheid biedt een uitstekende gelegenheid om praktijkgericht kennis op te doen en verder te verdiepen.

De leergang

Door een evenwichtige mix van theorie en praktijk zal de deelnemer met diverse aspecten van wetgeving en rechtspraak of jurisprudentie kennismaken. Verdieping van de lesstof staat in deze drie-daagse leergang centraal: niet alleen als het gaat om (werkgevers)aansprakelijkheid, maar ook om aansprakelijkheid voor opstallen, vertegenwoordigers, zaken, bedrijfsuitoefening, personeelsfeesten e.d. Er is tevens voldoende ruimte voor het behandelen van door de deelnemers zelf ingebrachte casuïstiek. Gestreefd wordt naar het vermeerderen van kennis en inzicht in wetgevingsprocessen met heel veel jurisprudentie.

Meerwaarde

Daarnaast wordt door deskundige juridische praktijkdocenten ook een aantal onderwerpen behandeld dat in de reguliere opleidingen niet aan bod komt, zoals bouwregelgeving, warenwet en productveiligheid. Ook wordt inzicht verschaft in de processen die een rol spelen bij de medezeggenschap en in de rol van de professional in dat proces.

In Company

Deze 4-daagse leergang is ook mogelijk als in company training.

Data

11 april, 18 april, 9 mei, 16 mei 2023

Tijden

Start: 13.00 uur; einde: 20.00 uur, incl. diner dat bij de prijs is inbegrepen.

Accreditatiepunten

4 Hobéon-SKO punten.

Docenten

Mr. Jan Harmen Kwantes, mr. Jan Kees den Haan en ing. Leroy Dekker HVK.

Kosten

Voor het volgen van 3 dagen (6 dagdelen): € 2100,-
Voor het volgen van 4 dagen (8 dagdelen): € 2700,-
De prijzen zijn exclusief btw, inclusief documentatie, boeken van Gelling Publishing, koffie, thee en warm buffet.

Locatie

Hofclub Werken & Vergaderen
Niels Bohrweg 121
3542 CA Utrecht

    Online aanmeldingsformulier


    De onderstaande velden zijn niet verplicht voor aanmelding; we kunnen contact opnemen zodra we deze nodig hebben.

    Ik wil deze dagen volgen: (meerdere dagen aanvinken mogelijk)    2