OVK: Operationele Veiligheidskunde
Trainingen, cursussen en opleidingen voor veiligheidsprofessionals: dat is waar Gelling Veiligheid in is gespecialiseerd. Iedereen die te maken krijgt met veiligheidsrisico’s, kan bij ons terecht om kennis en ervaring op te doen over veiligheidskunde.
Data OVK-opleidingen, en vervolg MVK opleiding na OVK:
- op 27 september 2023 start de opleiding OVK in Capelle a/d IJssel
- op 20 september 2023 start de opleiding MVK (vervolg op OVK) in Capelle a/d IJssel
Opleiding OVK
OVK is de succesvolle opleiding voor Operationeel Veiligheidskundige van Gelling Veiligheid.
De start van de eerstvolgende algemene opleiding voor Operationele Veiligheidskunde vindt plaats op 27 september 2023 in Capelle aan den IJssel. Alle informatie over de opleiding voor Operationeel Veiligheidskundige leest u op de OVK-pagina van onze website. Hier kunt u zich ook aanmelden.
Net als al onze opleidingen, trainingen en cursussen, wordt de OVK opleiding gegeven door docenten uit de praktijk. De opleiding bestaat uit vijf trainingsdagen van elk twee dagdelen, twee bedrijfsopdrachten en als afsluiting volgt het examen met 25 multiple-choice vragen en het maken van een risico-analyse. Onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen, zijn arbozorg, wetgeving, arbeidsmiddelen, arbeidsplaatsen, gevaarlijke stoffen en risicobeheersing. Een voorwaarde om examen te mogen doen is dat u in het bezit bent van het diploma VCA-VOL of VVI-VOL off dat u dit diploma op de examendag haalt.
Opleiding MVK
Het vervolg op de OVK-opleiding is de MVK opleiding (opleiding voor Middelbaar Veiligheidskundige). Deze opleiding (in feite de zesde lesdag, na de OVK opleiding) start op 20 september 2023 in Capelle a/d IJssel. Alle informatie over de opleiding voor Middelbaar Veiligheidskundige vindt u op de MVK-pagina van onze website. Hier kunt u zich ook aanmelden.
OVK kan als module 1 van de opleiding MVK (Middelbaar Veiligheidskundige) gevolgd worden. Deze opleiding wordt in drie varianten aangeboden: voor de industrie, voor de bouw en de reguliere variant voor de zorg, het onderwijs en de overheid. Wanneer u de opleiding OVK succesvol heeft afgerond, krijgt u een vrijstelling voor de eerste module van de MVK opleiding.
Zorg dat u als veiligheidskundige over voldoende deskundigheid en parate kennis beschikt voor zowel uzelf als uw collega’s. Met de opleiding OVK (Operationeel veiligheidskundige) van Gelling Publishing & Training zet u daarmee al een grote stap in de juiste richting. Wilt u meer weten over deze en al onze andere opleidingen en trainingen? Neem dan contact met ons op of bekijk in onze agenda welke opleidingen er binnenkort starten.
Lees meer over de opleiding OVK en de inzet van OVK-ers bij bedrijven in het OVK-Magazine van Gelling Veiligheid.
De vervolgopleiding van de MVK-opleiding is de opleiding pre-HVK, ook van Gelling Veiligheid. Op deze pagina leest u er meer over.
OVK- en MVK-opleiding: digitaal en fysiek
Voor iedere lesdag heeft Gelling Veiligheid een digitaal webinar ontwikkeld dat door de deelnemers van tevoren wordt bekeken. In de fysieke bijeenkomsten worden vragen over de stof en het webinar beantwoorden en worden de nieuwe stof en de bedrijfsopdrachten verder besproken.
Het docententeam van onze veiligheidsopleidingen geeft extra digitale service bij het maken van de vereiste bedrijfsopdrachten en biedt het herexamen van de OVK- en MVK-opleiding gratis aan als extra examenmoment. Op verzoek is ook een examentraining mogelijk.
Bijscholing OVK en MVK
Speciaal voor OVK-er en MVK-ers organiseert Gelling Veiligheid bijscholingsdagen. Op deze dagen wordt ingegaan op 1 aspect van de veiligheidspraktijk. De bijscholingen worden gegeven door veiligheidsspecialisten die met beide benen in de praktijk staan. In de agenda op de website van Gelling Veiligheid vindt u alle bijscholingsdagen op een rij.
Voor niet bij Hobéon geregistreerde OVK-ers is deze bijscholing 1 punt waard. Geregistreerde OVK-ers kunnen deze bijscholingsdag bijwonen voor de continuïteit van hun inschrijving in het OVK-register.
Gelling Advies
Naast opleidingen krijgen we vragen vanuit de cursisten en aangesloten bedrijven over mogelijke adviestrajecten. Daarvoor kunt u terecht bij Gelling Advies. Voorbeelden van veelgevraagde adviestrajecten zijn: RI&E, Plan van Aanpak, V&G Coördinatie of onafhankelijk advies. Lees hier de folder of lees verder op de website van Gelling Advies.