OVK OPLEIDING BOUW

DATA

 • Zie ook www.ovkbouw.nl voor alle opleidingsdata (in samenwerking met Aboma). Gelling/Aboma trainingslocaties, vanaf september 2021 in Utrecht en/ of onze locatie in Capelle aan den Ijssel
 • OVK Bouw in Utrecht start: 25 januari 2022. Overige bijeenkomsten: 8 februari, 22 februari, 8 maart en 22 maart 2022. Examen: 19 april 2022.

De informatie over de exacte cursus- en examendata vind je op de website van OVK Bouw. Hier kun je je ook aanmelden.

KOSTEN
€ 2300,- ex btw, incl. leermaterialen, begeleiding, examen en registratie bij Hobéon.

Lees meer over de opleiding OVK en de inzet van OVK-ers bij bedrijven in het OVK-Magazine van Gelling Veiligheid

OVK Opleiding BouwModules
SKO Hobéon geregistreerd

Bekijk de folder over de opleiding OVK MVK

Bekijk de folder over de opleiding OVK Bouw

OVK Opleiding Bouw, de brug tussen VCA en MVK

Veel werknemers in de bouw (en elders) die een VCA-diploma op zak hebben vinden de stap naar de veiligheidskundige (vervolg)opleidingen te groot. “Te schools, niks voor mij, veel te theoretisch, daar kan ik in de praktijk toch niets mee”, zeggen ze.

Om het gat tussen VCA en het veiligheidskundige vervolg te dichten heeft Gelling Veiligheid in samenwerking met Aboma de Hobéon gecertificeerde opleiding Operationeel Veiligheidskundige Bouw ontwikkeld. Deze toegankelijke opleiding OVK Bouw vult in korte tijd het gat tussen VCA VOL en de MVK. Pratkisch, bouwgericht én snel! De OVK-opleiding biedt veiligheidskundige kennis die in de praktijk toepasbaar is en vormt zo de veiligheidskundige schakel tussen de werkvloer en de KAM-afdeling. Bijkomend voordeel is dat je met een afgeronde OVK-opleiding de eerste module van MVK-vervolg al hebt afgerond.

Voor wie?

De opleiding OVK Bouw is een volwaardige opleiding voor bijvoorbeeld V&G-coördinatoren, uitvoerders, projectleiders en preventiemedewerkers.

Opbouw

De opleiding OVK Bouw bestaat uit 5 trainingsdagen en 2 bedrijfsopdrachten. Tijdens de trainingsdagen worden diverse veiligheidskundige thema’s uitgediept zoals

 • arbozorg en organisatie & wetgeving;
 • risicobeheersing;
 • arbeidsplaatsen;
 • arbeidsmiddelen;
 • gevaarlijke stoffen.

De bedrijfsopdrachten sluiten hierop aan. Theorie en praktijk worden op interactieve wijze afgewisseld en er is voldoende gelegenheid voor je eigen inbreng.

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Dit (schriftelijke) examen wordt afgenomen door Hobéon SKO.

veiligheidspiramide vca ovk mvk pre-hvk en hvk

Samengevat

 • OVK Bouw is de eerste module van de MVK, dus als je klaar bent kun je naadloos instromen op de 6e lesdag van de MVK-opleiding. De vervolgstap naar MVK is klein.
 • OVK Bouw is een geregistreerde opleiding en geaccrediteerd door Hobéon SKO.
 • OVK Bouw leert je rapporteren, risico’s herkennen en toezicht houden.
 • OVK Bouw is ook uitermate geschikt als in-company opleiding, op maat gemaakt voor jouw bedrijf.

Voor inhoudelijke informatie en verdere vragen kun je bellen (0180-319298) of mailen (info@gelling.nl) met Gelling Veiligheid. Je kunt ook kijken op www.ovkbouw.nl.

OVK® is geregistreerd als handelsmerk door Gelling.

Het vervolg op de OVK-opleiding is de opleiding voor Middelbaar Veiligheidskundige (MVK) van Gelling Veiligheid. Op deze pagina lees je er meer over.