OVK-magazine van Gelling Veiligheid

Omdat er een forse belangstelling is voor de opleiding Operationeel Veiligheidskundige heeft Sipke Gelling van Gelling Veiligheid in februari 2017 een OVK-magazine in het leven geroepen. In dit magazine vertelt hij over het belang voor bedrijven om een goed getrainde OVK-er te hebben, over de opleiding Operationeel Veiligheidskundige en laat hij zien hoe Operationeel Veiligheidskundigen in de diverse bedrijven worden ingezet.

Waarom dit magazine?

Volgens Gelling zijn Operationeel Veiligheidskundigen de voelhoorns voor veiligheid en risico in een bedrijf. Zij hebben een getraind oog en een radar voor bedrijfsspecifieke risico’s en kunnen onveilige situaties herkennen en verbeteren. Ze zijn dus heel belangrijk voor de veiligheid van een organisatie.

Graag wil Sipke Gelling u vanuit de uitgeverij periodiek vertellen over OVK-ers, over de opleiding die zij hebben gevolgd en vooral over praktijkverhalen en belevenissen. Hij wil laten zien waar en hoe OVK-ers binnen bedrijven worden ingezet. Er zijn genoeg verhalen, want hij maakt met de docenten en het OVK-team jaarlijks heel wat kilometers om bij bedrijven te praten over veiligheid en over onze opleidingen die bij hen worden geven. Hij ziet veel OVK-ers en ziet ook dat ze daadwerkelijk een verschil maken.

OVK Opleidingen

Gelling Veiligheid is de bedenker van de opleiding Operationeel Veiligheidskundige (OVK). Je kunt bij Gelling Veiligheid de opleidingen voor operationele, middelbare en hogere veiligheidskunde volgen. Deze opleidingen sluiten naadloos op elkaar aan. Bijvoorbeeld: omdat de OVK-opleiding ook de eerste module is van de MVK-opleiding kun je, als je de OVK-opleiding succesvol hebt afgesloten, instromen op de zesde lesdag van de MVK-opleiding van GellingVeiligheid.

Basis veiligheidskunde en Operationele veiligheidskunde: waarom je beter voor de opleiding operationele veiligheidskunde kunt kiezen.
Operationeel veiligheidskundige
MVK
Middelbare veiligheidskundige
HVK
Hogere Veiligheidskundige

OVK Magazines

De magazines die al zijn verschenen kunt u hier onder inzien.

Maart 2019
Februari 2017