De sprankelendste HVK Opleiding!
Hobéon-SKO erkend!
Post-HBO Opleiding HVK
De HVK opleiding is een opleiding op post HBO-niveau die is erkend door Hobéon-SKO. Deze opleiding is uniek in Nederland doordat gedegen vak-inhoud wordt gecombineerd met de advieskant en het schrijven van een eindscriptie op post HBO niveau.
De HVK-opleiding bestaat uit de volgende modules:
- risicobeheersing, risicomanagement, risicoleiderschap;
- ongevalsanalyse;
- onderzoeksrapportage, interviewtechnieken, kritisch denken;
- verandermanagement en human factors;
- ergonomie (arbeidshygiëne, fysische, chemische en biologische factoren);
- brand- en explosiegevaar;
- wetgeving en aansprakelijkheid, CE-markering.
Vooropleiding
Voor een succesvolle deelname aan onze opleiding is een hbo-denkniveau en/of hbo-werkniveau noodzakelijk.
Wij toetsen dit aan de hand van kopieën van diploma’s of een combinatie van een functiebeschrijving en een verslag van een assessment.
SKO-erkenning HVK opleiding definitief
De pré-HVK opleiding heeft een bij- en nascholingserkenning voor OVK-ers en MVK-ers van Hobéon-SKO te Den Haag. De Hobéon-SKO erkenning voor onze HVK opleiding is inmiddels ook een feit vanaf 21 oktober 2022. Hier zijn wij zeer trots op. Kijkt u op www.mijncertificatie.nl.
Doel van de HVK opleiding
De opleiding HVK heeft tot doel u op te leiden tot intern of extern adviseur. In deze rol wordt van u verwacht dat u complexe risico’s voor veiligheid en gezondheid kunt herkennen en analyseren. Vervolgens moet u op basis van deze analyse de arbeidsorganisatie op overtuigende wijze kunnen adviseren inzake de beheersing van risico’s. U levert steeds een deskundig advies waarbij u oog heeft voor de bedrijfsprocessen.
Studieduur
Het totaal aantal contactmomenten bedraagt 36 lesdagen (inclusief de lesdagen van de pré-HVK). De totale studiebelasting is circa 900 uur (inclusief de lesdagen). Deze studiebelasting is afhankelijk van uw voorkennis en ervaring. De uren buiten de contactmomenten worden besteed aan zelfstudie die bestaat onder andere uit het maken van opdrachten en het voorbereiden van toetsen.
Programma
De HVK opleiding wordt gegeven door deskundige en in de praktijk actieve docenten en gastdocenten.
De cursusdagen duren van 09.00 uur tot 16:30 uur.
Elke lesdag wordt gezien als een contactmoment.
Wij verwachten van u tijdens de opleiding een actieve inbreng bij de groeps- en cursusopdrachten. Er zijn ook opleidingsdelen die gegeven worden in de vorm van werkgroepen, trainingsgroepen en een praktijkdag. In ieder geval worden alle lesdagen ondersteund en begeleid door één van onze 12 docenten (op HVK en universitair niveau werkzaam). Iedere module en daarin ook weer ieder onderwerp wordt verschillend behandeld door diverse vakspecialisten.
Data
Alle lesdagen zijn gepland op vrijdagen.
Data module 1: vanaf 2 februari 2024!
Kosten
€ 15.600,- excl. btw (12 docenten, 36 lesdagen incl. pré-HVK, extra scriptiebegeleiding), incl. alle materialen/leerboeken/begeleiding, afname toetsen. Voor diegenen die bij Gelling Veiligheid, VAPRO, ABOMA, IVM of andere samenwerkingspartners de MVK opleiding heeft afgerond bestaan kortingsmogelijkheden tot 10% op de reguliere opleidingsprijs.
Locatie
Gelling Veiligheid, eigen trainingslocatie. Essebaan 73 te Capelle aan den IJssel of Hofclub Niels Bohrweg 121 te Utrecht.
Aanmelden
Bij aanmelding gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden, het klachtenreglement en ons privacybeleid.
Als de door u beoogde opleiding vol zit, nemen we zo snel mogelijk contact met u op.
Na goedkeuring van uw aanmelding ontvangt u spoedig een bevestiging en de factuur. U dient zorg te dragen voor betaling van het cursusgeld vóór aanvang van de eerste lesdag.
Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen, 0180 319298.