Data
Start in 2021:
Module 1: 29 september, 30 september, 1 oktober en 8 oktober 2021.
Module 2: 5 november, 12 november, 19 november, 26 november, 3 december 2021.
Module 3: 10 december 2021, 17 december 2021, 14 januari, 21 januari, 28 januari, 4 februari, 11 februari, 18 februari, 11 maart 2021
De lesdagen van de overige modules worden op de vrijdagen gegeven.

Kosten
€ 15.600,- excl. btw (12 docenten, 34 lesdagen incl. pre HVK, extra scriptiebegeleiding), incl. alle materialen/leerboeken/begeleiding, afname toetsen. Voor diegenen die bij Gelling Veiligheid, VAPRO, ABOMA, IVM of andere samenwerkingspartners de MVK opleiding heeft afgerond bestaan kortingsmogelijkheden tot 10% op de reguliere opleidingsprijs.

Locatie
Gelling Veiligheid, eigen trainingslocatie. Essebaan 73 te Capelle aan den IJssel.

HVK Opleiding

De HVK opleiding is een opleiding op post HBO-niveau die is geaccrediteerd door  Hobéon-SKO. Deze opleiding is uniek in Nederland doordat gedegen vak-inhoud wordt gecombineerd met de advieskant en het schrijven van een eindscriptie op post HBO niveau.

Download de folder over HVK

De HVK-opleiding bestaat uit de volgende modules:

  • risicobeheersing, risicomanagement, risicoleiderschap;
  • ongevalsanalyse;
  • onderzoeksrapportage, interviewtechnieken, kritisch denken;
  • verandermanagement en human factors
  • ergonomie (arbeidshygiëne, fysische, chemische en biologische factoren);
  • brand- en explosiegevaar;
  • wetgeving en aansprakelijkheid, CE-markering.

Vooropleiding

Voor een succesvolle deelname aan onze opleiding is een hbo-denkniveau en/of hbo-werkniveau noodzakelijk.
Wij toetsen dit aan de hand van kopieën van diploma’s of een combinatie van een functiebeschrijving en een verslag van een assessment.

SKO-erkenning

De pre-HVK opleiding heeft een bij- en nascholingserkenning voor OVK-ers en MVK-ers van Hobeon-SKO te den Haag

Doel van de HVK opleiding

De opleiding HVK heeft tot doel u op te leiden tot intern of extern adviseur. In deze rol wordt van u verwacht dat u complexe risico’s voor veiligheid en gezondheid kunt herkennen en analyseren. Vervolgens moet u op basis van deze analyse de arbeidsorganisatie op overtuigende wijze kunnen adviseren inzake de beheersing van risico’s. U levert steeds een deskundig advies waarbij u oog heeft voor de bedrijfsprocessen.

Studieduur

Het totaal aantal contactmomenten bedraagt 34  lesdagen (inclusief  de lesdagen van de pre-HVK). De totale studiebelasting is circa 900 uur (inclusief de lesdagen). Deze studiebelasting is afhankelijk van uw voorkennis en ervaring. De uren buiten de contactmomenten worden besteed aan zelfstudie die bestaat onder andere uit het maken van opdrachten en het voorbereiden van toetsen.

Programma

De HVK opleiding wordt gegeven door deskundige en in de praktijk actieve docenten en gastdocenten.
De cursusdagen duren van 09.30 uur tot 17.00 uur.
Elke lesdag wordt gezien als een contactmoment.

Wij verwachten van u tijdens de opleiding een actieve inbreng bij de groeps- en cursusopdrachten. Er zijn ook opleidingsdelen die gegeven worden in de vorm van werkgroepen, trainingsgroepen en een praktijkdag. In ieder geval worden alle lesdagen ondersteund en begeleid door één van onze 12 docenten (op HVK en universitair niveau werkzaam). Iedere module en daarin ook weer ieder onderwerp wordt verschillend behandeld door diverse vakspecialisten.