Basis Veiligheidskunde opleiding

Basis Veiligheidskunde opleiding en opleiding Operationele Veiligheidskunde – Wat is het verschil?

De opleiding Operationele Veiligheidskunde (OVK®) van Gelling Veiligheid wordt in de markt ook wel de opleiding Basis Veiligheidskunde genoemd. Het uitgangspunt van onze geregistreerde OVK-opleiding is het aanbieden van een zeer veelzijdige veiligheidskundige opleiding om het gat van VOL-VCA naar Middelbare Veiligheidskunde (MVK) te dichten.

De opleiding Basis Veiligheidskunde is een afgeleide van de OVK®-opleiding van Gelling Veiligheid.

Hierdoor is het verschil in onderwerpen minimaal. Het onderscheidend karakter zit voornamelijk in de naam, de waardering van het diploma, en het financiële voordeel bij doorstromen naar de MVK-modules.

Wat zijn de voordelen van de OVK®-opleiding ten opzichte van de opleiding Basis Veiligheidskunde?

Basis veiligheidskunde en Operationele veiligheidskunde: waarom je beter voor de opleiding operationele veiligheidskunde kunt kiezen.Kiezen voor de OVK®-opleiding van Gelling Veiligheid betekent kiezen voor een opleiding met meer kansen op de arbeidsmarkt.
In tegenstelling tot de opleiding Basis Veiligheidskunde is de opleiding OVK® door Hobéon-SKO gecertificeerd. Na afronding van de opleiding ontvang je een gecertificeerd diploma en word je opgenomen in het register van Hobéon als Operationeel Veiligheidskundige. Hiermee heeft het diploma waarde op de arbeidsmarkt. Lees op deze website van OVK.help meer over het (her)registreren van OVK-ers.

Wil jij uiteindelijk de opleiding Middelbare Veiligheidskunde volgen?

Heb jij een erkend OVK®-diploma behaald bij Gelling Publishing / Vapro / Aboma of een ander opleidingsinstituut (Apply, Copla, KIWA, IVM)? Dan geeft dit diploma vrijstelling op de eerste module van onze MVK opleiding.