Trainingen, cursussen en opleidingen voor veiligheidsprofessionals: dat is waar Gelling Veiligheid in is gespecialiseerd. Iedereen die te maken krijgt met veiligheidsrisico’s, kan bij ons terecht om kennis en ervaring op te doen over veiligheidskunde.

 

OVK - De opleiding voor Operationeel Veiligheidskundige van Gelling Veiligheid

OVK – De opleiding voor Operationeel Veiligheidskundige van Gelling Veiligheid

OPLEIDING OVK

OVK is de succesvolle opleiding voor Operationeel Veiligheidskundige van Gelling Veiligheid.

In 2020 starten we weer een nieuwe serie van deze opleiding. Op 30 januari 2020 start de OVK-opleiding die specifiek gericht is op bouw-branche. Overige start-data zijn 16 april 2020 en 17 september 2020. Alle informatie over deze opleiding leest u op de website over de OVK-bouw. Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor deze opleiding.

De start van de algemene opleiding voor Operationele Veiligheidskunde  vindt plaats op 23 januari 2020  in Woerden en Capelle aan den IJssel en op 28 februari 2020 in Alkmaar. Alle informatie over de opleiding voor Operationeel Veiligheidskundige leest u op de OVK-pagina van onze websiteHier kunt u zich ook aanmelden.

Net als al onze opleidingen, trainingen en cursussen, wordt de OVK opleiding gegeven door docenten uit de praktijk. De opleiding bestaat uit vijf trainingsdagen van elk twee dagdelen, twee bedrijfsopdrachten en als afsluiting volgt het examen met 50 multiple-choice vragen. Onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen, zijn arbozorg, wetgeving, arbeidsmiddelen, arbeidsplaatsen, gevaarlijke stoffen en risicobeheersing. Een voorwaarde om examen te mogen doen is dat u in het bezit bent van het diploma VCA-VOL of VVI-VOL off dat u dit diploma op de examendag haalt.

OPLEIDING MVK

Het vervolg op de OVK-opleiding is de MVK opleiding (opleiding voor Middelbaar Veiligheidskundige). Deze opleiding start op 12 december 2019 in Woerden en Rotterdam. Alle informatie over de opleiding voor Middelbaar Veiligheidskundige vindt u op de MVK-pagina van onze website. Hier kunt u zich ook aanmelden.

OVK kan als module één van de opleiding MVK (Middelbaar Veiligheidskundige) gevolgd worden. Deze opleiding wordt in drie varianten aangeboden: voor de industrie, voor de bouw en de reguliere variant voor de zorg, het onderwijs en de overheid. Wanneer u de opleiding OVK succesvol heeft afgerond, krijgt u een vrijstelling voor de eerste module van de MVK opleiding.

Zorg dat u als veiligheidskundige over voldoende deskundigheid en parate kennis beschikt voor zowel uzelf als uw collega’s. Met de opleiding OVK (Operationeel veiligheidskundige) van Gelling Publishing & Training zet u daarmee al een grote stap in de juiste richting. Wilt u meer weten over deze en al onze andere opleidingen en trainingen? Neem dan contact met ons op of bekijk in onze agenda welke opleidingen er binnenkort starten.

Lees meer over de opleiding OVK en de inzet van OVK-ers bij bedrijven in het OVK-Magazine van Gelling Veiligheid

 

De vervolgopleiding van de MVK-opleiding is de opleiding pre-HVK, ook van Gelling Veiligheid. Op deze pagina leest u er meer over.