Trainingen, cursussen en opleidingen voor veiligheidsprofessionals: dat is waar Gelling Veiligheid in is gespecialiseerd. Iedereen die te maken krijgt met veiligheidsrisico’s, kan bij ons terecht om kennis en ervaring op te doen over veiligheidskunde.

Momenteel worden i.v.m. de Corona-preventie OVK- en MVK-lessen voor deelnemers digitaal  of hybride in kleine groepen op onze eigen cursuslocatie te Capelle a/d IJssel aangeboden.

Data OVK-opleidingen, en vervolg MVK opleiding na OVK:

  • 23 september 2021 start MVK (vervolg op OVK), Capelle aan den IJssel en Woerden
  • 16 september 2021 start OVK bouw opleiding (fysiek), Utrecht
  • op 23 September start  OVK, Capelle en / of Woerden
OVK - De opleiding voor Operationeel Veiligheidskundige van Gelling Veiligheid

OVK – De opleiding voor Operationeel Veiligheidskundige van Gelling Veiligheid

OPLEIDING OVK

OVK is de succesvolle opleiding voor Operationeel Veiligheidskundige van Gelling Veiligheid.

In 2021 starten we weer een nieuwe serie van deze opleiding. Op 16 september 2021 start de OVK-opleiding die specifiek gericht is op bouw-branche. Alle informatie over deze opleiding leest u op de website over de OVK-bouw. Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor deze opleiding.

De start van de algemene opleiding voor Operationele Veiligheidskunde  vindt plaats op 23 september 2021  (regulier) in Capelle aan den IJssel. Deze opleiding is mogelijk  fysiek en online te volgen. Alle informatie over de opleiding voor Operationeel Veiligheidskundige leest u op de OVK-pagina van onze websiteHier kunt u zich ook aanmelden.

Net als al onze opleidingen, trainingen en cursussen, wordt de OVK opleiding gegeven door docenten uit de praktijk. De opleiding bestaat uit vijf trainingsdagen van elk twee dagdelen, twee bedrijfsopdrachten en als afsluiting volgt het examen met 25 multiple-choice vragen en het maken van een risico-analyse. Onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen, zijn arbozorg, wetgeving, arbeidsmiddelen, arbeidsplaatsen, gevaarlijke stoffen en risicobeheersing. Een voorwaarde om examen te mogen doen is dat u in het bezit bent van het diploma VCA-VOL of VVI-VOL off dat u dit diploma op de examendag haalt.

OPLEIDING MVK

Het vervolg op de OVK-opleiding is de MVK opleiding (opleiding voor Middelbaar Veiligheidskundige). Deze opleiding  (in feite de zesde lesdag, na de OVK opleiding)) start op 23 september 2021 in Woerden en Rotterdam / Capelle a/d IJssel. Het begin van de opleiding is digitaal te volgen. Zodra het weer mogelijk is wordt geswitcht naar fysieke klassikale lessen. Alle informatie over de opleiding voor Middelbaar Veiligheidskundige vindt u op de MVK-pagina van onze website. Hier kunt u zich ook aanmelden.

OVK kan als module 1 van de opleiding MVK (Middelbaar Veiligheidskundige) gevolgd worden. Deze opleiding wordt in drie varianten aangeboden: voor de industrie, voor de bouw en de reguliere variant voor de zorg, het onderwijs en de overheid. Wanneer u de opleiding OVK succesvol heeft afgerond, krijgt u een vrijstelling voor de eerste module van de MVK opleiding.

Zorg dat u als veiligheidskundige over voldoende deskundigheid en parate kennis beschikt voor zowel uzelf als uw collega’s. Met de opleiding OVK (Operationeel veiligheidskundige) van Gelling Publishing & Training zet u daarmee al een grote stap in de juiste richting. Wilt u meer weten over deze en al onze andere opleidingen en trainingen? Neem dan contact met ons op of bekijk in onze agenda welke opleidingen er binnenkort starten.

Lees meer over de opleiding OVK en de inzet van OVK-ers bij bedrijven in het OVK-Magazine van Gelling Veiligheid

De vervolgopleiding van de MVK-opleiding is de opleiding pre-HVK, ook van Gelling Veiligheid. Op deze pagina leest u er meer over.

OVK- en MVK-opleiding tijdens COVID-19

In de ‘Corona-periode’ bieden we de mogelijkheid om de OVK – en MVK-opleiding op een andere manier te volgen. Voor iedere lesdag hebben wij een digitaal webinar ontwikkeld, dat door de deelnemers van tevoren wordt bekeken. De digitale lessen worden ondersteund met korte online live-sessies waarin vragen over de stof en de webinar worden beantwoord en de bedrijfsopdrachten worden besproken. De helft van de lessen wordt digitaal gegeven en voor de andere helft organiseren we fysieke bijeenkomsten. Op deze manier wordt het groepsgevoel gestimuleerd en kan er nog meer onderling uitwisseling plaatsvinden van informatie en ervaringen.

Het docententeam van onze veiligheidsopleidingen geeft extra service bij het maken van de vereiste bedrijfsopdrachten en biedt het herexamen van de OVK- en MVK-opleiding gratis aan als extra examenmoment. Op verzoek is ook een examentraining mogelijk.

Samengevat is dit ons aanbod tijdens Corona-tijden:

  • gedeeltelijk digitale lessen;
  • specifieke webinars;
  • minder reistijd;
  • minder fysieke lessen;
  • ondersteuning via Microsoft Teams / Skype voor vragen over de lesstof, examens en huiswerk / bedrijfsopdrachten;
  • 5% korting op de opleidingskosten.

BIJSCHOLING OVK EN MVK

Speciaal voor OVK-er en MVK-ers organiseert Gelling Veiligheid bijscholingsdagen. Op deze dagen wordt ingegaan op 1 aspect van de veiligheidspraktijk. De bijscholingen worden gegeven door veiligheidsspecialisten die met beide benen in de praktijk staan. In de agenda op de website van Gelling Veiligheid vindt u alle bijscholingsdagen op een rij. U kunt ook direct de folder met alle bijscholingen van Gelling Veiligheid downloaden.

Voor niet bij Hobéon geregistreerde OVK-ers is deze bijscholing 1 punt waard. Geregistreerde OVK-ers kunnen deze bijscholingsdag bijwonen voor de continuïteit van hun inschrijving in het OVK-register.

Leergangen

In de maand juni 2021start de Leergang Verandermanagement en Human Factors. In juni  2021 start ook de Masterclass Wetgeving en Aansprakelijkheid (nadere details volgen).