OVK – Opleiding tot Operationeel Veiligheidskundige

 

  • Houten: OVK voor de bouw. Start: 17 september 2019.  Zie ook www.ovkbouw.nl voor meer informatie en aanmelden. Deze opleiding start gegarandeerd.
  • Woerden. Opleidingsdagen op 19 september, 3 oktober, 17 oktober  31 oktober en 14 november  2019, examen 28 november 2019. Deze opleiding start gegarandeerd.
  • Bergen op Zoom (in samenwerking met Apply). Start: 23 september 2019
  • Hapert (in samenwerking met Multi Challenge). Start: 26 september 2019.

KOSTEN
€ 2300 incl. leermaterialen, begeleiding, examen en registratie Hobeon, exclusief btw. OVK,   MVK vervolg € 3600,00 ex btw.

Lees meer over de opleiding OVK en de inzet van OVK-ers bij bedrijven in het OVK-Magazine van Gelling Veiligheid

OVK Opleiding VG-functionarisModules
SKO Hobéon geregistreerd

Download leaflet OVK Opleiding VG-functionaris

Lees het OVK-magazine (maart 2019)

 

De VG-functionaris als Operationeel Veiligheidskundige

De VG-functionaris moet over de nodige deskundigheid beschikken, of kan aantoonbaar een beroep doen op interne / externe deskundigen.
Nodige deskundigheid betekent voor Nederland minimaal MVK (-opleiding toegelaten door Hobéon SKO) of HVK.

OVK Opleiding

Bekend zijn de VCA, MVK en HVK opleidingen. Een aantal MVK opleidingen bestaat uit 3 modules à 5 dagen.
Recent is de OVK opleiding ontwikkeld als module 1 van de MVK Industrie en de MVK (Af)Bouw en installatiebranche.
Dat betekent dat de OVK opleiding gevolgd kan worden als module 1 van deze MVK opleidingen.
Ook het OVK deel van de volledige MVK valt onder het regime van Hobéon SKO certificatie en registratie. Er zijn mogelijkheden voor subsidie. Kijk hiervoor op de website van Gelling Veiligheid.

Deskundigheid

De OVK opleiding wordt door docenten uit de praktijk gegeven en is een volwaardige opleiding voor VG-functionarissen, VCA en preventiecoördinatoren. De opleiding draagt bij aan de vereiste deskundige VG-ondersteuning.

OVK® is geregistreerd als handelsmerk door Gelling.

 

Gelling Veiligheid en VAPRO

Gelling Veiligheid is met de VAPRO een samenwerkingsverband aangegaan rond de opleiding Middelbaar Veiligheidskundige en de opleiding Operationeel veiligheidskundige. Beide organisaties brengen hun knowhow, docenten en leermiddelen/boeken in bij deze samenwerking. Het uitgangspunt is het aanbieden van een zeer veelzijdige opleiding voor proces-operators, SHE-managers en Human Resource units en/of opleidingsorganisaties in de proces-industrie. Vanuit de wetgeving staat met name ook in de proces-industrie veiligheid op een centrale plaats. Deze opleiding biedt de mogelijkheid de informatiebehoefte en de daarbijbehorende doorontwikkeling bij operators en SHE-managers invulling te geven.

Het vervolg op deze opleiding is de opleiding voor Middelbaar Veiligheidskundige van Gelling Veiligheid. Op deze pagina leest u er meer over.