OPERATIONEEL VEILIGHEIDSKUNDIGE – OVK-MAGAZINE VAN GELLING VEILIGHEID

 

Omdat er een forse belangstelling is voor de opleiding Operationeel Veiligheidskundige heeft Sipke Gelling van Gelling Veiligheid in februari 2017 een OVK-magazine in het leven geroepen. In dit magazine vertelt hij over het belang voor bedrijven om een goed getrainde OVK-er te hebben, over de opleiding Operationeel Veiligheidskundige en laat hij zien hoe Operationeel Veiligheidskundigen in de diverse bedrijven worden ingezet.

 

WAAROM DIT MAGAZINE

Volgens Gelling ¬† zijn Operationeel Veiligheidskundigen de voelhoorns ¬†voor veiligheid en risico in een bedrijf. Zij hebben een getraind oog en een radar voor bedrijfsspecifieke risico’s en kunnen onveilige situaties herkennen en verbeteren. Ze zijn dus heel belangrijk voor de veiligheid van een organisatie.

Graag wil Sipke Gelling u vanuit de uitgeverij twee keer per jaar vertellen over OVK-ers, over de opleiding die zij hebben gevolgd en vooral over praktijkverhalen en belevenissen. Hij wil laten zien waar en hoe OVK-ers binnen bedrijven worden ingezet. Er zijn genoeg verhalen, want hij maakt met de docenten en het OVK-team jaarlijks heel wat kilometers om bij bedrijven te praten over veiligheid en over onze opleidingen die bij hen worden geven. Hij ziet veel OVK-ers en ziet ook dat ze daadwerkelijk een verschil maken.